ZOOM online radionica: STATUT SPORTSKE UDRUGE KAO TEMELJ IDENTITETA
Pravne usklađenosti i transparentnosti

_

Ovaj webinar istražuje ključnu ulogu statuta u sportskim udrugama te kako pravna usklađenost s njim i transparentnost u radu udruge igraju presudnu ulogu u njezinom uspješnom funkcioniranju. Sportske udruge su srž sportskog života u zajednicama diljem Republike Hrvatske, a njihov statut nije samo formalni dokument, već često i temeljni kamen njihovog identiteta i zakonite aktivnosti. Razmotrit ćemo proces donošenja statuta, osnovne odredbe koje bi trebale biti sadržane u njemu, pravne aspekte gospodarske djelatnosti udruge, te načine osiguranja javnosti djelovanja. Proučit ćemo i članstvo u udruzi, tijela
udruge, te dodatne odredbe koje mogu biti prisutne u statutu.

  • Datum: 18.01.2024. (četvrtak)
  • Početak: od 9:00 do 12:00 sati
  • Cijena jedne kotizacije iznosi 120,00 EUR + 25% PDVPopust za pretplatnike časopisa Udruga.hr 10%

O EDUKACIJI: Ovaj webinar istražuje ključnu ulogu statuta u sportskim udrugama te kako pravna usklađenost s njim i transparentnost u radu udruge igraju presudnu ulogu u njezinom uspješnom funkcioniranju. Sportske udruge su srž sportskog života u zajednicama diljem Republike Hrvatske, a njihov statut nije samo formalni dokument, već često i temeljni kamen njihovog identiteta i zakonite aktivnosti. Razmotrit ćemo proces donošenja statuta, osnovne odredbe koje bi trebale biti sadržane u njemu, pravne aspekte    gospodarske djelatnosti udruge, te načine osiguranja javnosti djelovanja. Proučit ćemo i članstvo u udruzi, tijela udruge, te dodatne odredbe koje mogu biti prisutne u statutu.

Statut sportske udruge nije samo formalnost, već ključni dokument koji utemeljuje svrhu, ciljeve i način rada udruge. Kroz ovaj webinar, naglasit ćemo važnost transparentnosti u radu udruge, što doprinosi povjerenju članova i široj zajednici. Također ćemo istaknuti da redoviti pregled i prilagodba statuta sukladno promjenama u zakonodavstvu i potrebama udruge ključni su za njezinu održivost i uspješnost.

Sudionici ovog webinara bit će potaknuti na kontinuirano učenje i prilagodbu, te na aktivno sudjelovanje u oblikovanju statuta i transparentnosti u radu njihovih sportskih udruga. Zajedno ćemo istražiti kako ova tema doprinosi jačanju sportskih zajednica i promicanju sportskih vrijednosti. Poseban dio webinara posvećen je odgovorima na vaša stručna pitanja iz područja ove edukacije.

PREDAVAČ! Suzana Šop, mag. iur. univ. spec. iur.

KAKO SE PRIJAVITI! Prijaviti se možete na jedan od sljedećih načina (molimo izaberite samo JEDAN način prijave):

  • ON LINE OBRASCEM – najbrži način je ispuniti on line obrazac (na ovoj stranici), sve ostalo je naša briga.
  • E-MAILOM – svoje mjesto možete rezervirati i putem e-mail adrese: info@udruga.hr
  • TELEFONOM – pozivom na broj telefona 01/49 21 737

PRIJAVNICA

_

    MATERIJALI

    _